”Vi har allt vi behöver för att rädda vår jord”

Titeln är tagen direkt ur dagens Metro och är ett citat från Al Gore, mannen som gick från USAs enda hopp på en smart president till att bli världens frälsare inom miljö- och klimatfrågan. Han är numera Nobelpristagare, vilket inte direkt är så lyckat då man skändade Nobels fredspris.

Men likväl är han troligtvis en av de mest drivna människorna på vår planet. GreenPeace släng er i väggen. Här är mannen som slår igenom i media och spelar politikernas spel, en man som vet hur man bildar opinion och en man som framför allt har sanningen bakom sig och använder den som medvind.

Idag finns det inga hinder för att klara både vår levnadsstandard och att överlämna vår planet till våra barn. Vi har tekniken. Men som tidigare i bloggen så har vi på miljöbil.info redan konstaterat att människor är för trångsynta, dumma och lata för att faktiskt orka ta de beslut och gå den extra metern för att klara av den här krisen. Så vårt mål är bara att det håller så länge vi fortfarande lever.

Fast efter att ha läst dagens Metro så finns ändå ett litet hopp. Om än litet så finns det där. Och vi har ju faktiskt skapat en sida dedikerad åt miljöbilar och att åtminstone försöka så kanske vi inte är så pessimistiska som vi försöker framstå.

Släck inte hoppet! GÖR NÅGOT! och gör det idag!