Skäms era jävla skattesmitare!

Hänvisar naturligtvis till att smitarna för trängselskatten nu är skyldiga oss övriga 107 miljoner kronor. Man kan läsa mer på DN, Teknikens Värld och E24, med flera.

Hur fan tänker människor som smiter från sitt ansvarstagande som svenska medborgare? Var har den svenska andan av att göra rätt för sig tagit vägen? Var har moralen hos dagens bilister tagit vägen?

Man kan gnälla sig hes över saker som inte fungerar. Man kan protestera och demonstrera mot saker man inte tycker om. I vissa fall är det till och med så att om man är en tillräckligt stor grupp kan ta till en riktigt hård ton och viss civil olydnad. Men om man som svensk smiter från att betala och låter någon annan bära bördan man själv är ålagd då är man bara ett svin. Man ska engagera och organisera de sina som delar ens åsikter och man kan göra så otroligt mycket inom ramen för den demokrati vi har i Sverige. Men när man utför så grova brott som ren egoism och nonchalans mot vår demokrati då är frågan om man ska få vistas i Sverige.

Som du som läser säkert märker så finns det ingen pardon för människor som endast uppträder för sin egen vinnings skull och sedan skyller det på politiska svepskäl. För det är inte snack om något annat än ekonomisk  brottslighet detta. Det är inget politisk budskap man sänder, det enda som sänds ut är att man tycker inte om trängselskatten och man skiter fullständigt i samhället och våra demokratiska beslut.

Om alla gör på detta sätt kommer vi snart behöva miljoner med förbud och regleringar för hur saker och ting fungerar. Vilket inte kommer fungera i alla fall för att administrationen och kontrollen behöver vara så stor för att ingen ska kunna fuska och smita undan. Vilket leder till att vi måste skära ner i vårat välfärdssamhälle tills vi når ett samhälle där inget av vad som är svenskt finns kvar. Vad jag som författare menar med svenskt är just det att vi som ett samhälle hugger i bygger Sverige tillsammans. Oavsett hur oense vi är i landet så är det ändå andan i Sverige att vi måste ta hand om varandra och i många fall även alla andra. Vi har ett enormt hjärta av guld som nation, förlorar vi det så finns det inte längre någon mening med att bo i Sverige.

Gör alla en tjänst, gå ut och var lite mer svensk!