Ett Göteborg under vatten – Klimathotet ett hot mot oss alla

I DN igår kunde man läsa att att Göteborg rustar upp för översvämningar.

Allteftersom våra vattenmassor blir varmare och isarna dessutom smälter kommer vi se extrema höjningar av havsnivåerna. Det är nu det gäller, vi kan inte vänta tills imorgon. Alla åtgärder man kan göra för att skydda sig mot översvämningarna står sig inte mot ett fortsatt ökat slöseri.

Det finns idag några lösningar som kan köpa tid så som att höja kanter och bygga barriärer eller så man kan höja marken. Det säkraste är att höja marken men att skapa kanter och barriärer är snabbare, enklare och billigare och med dagens livsstil så är det nog denna lösning politikerna kommer att välja. Och häri ligger problemet. Vi väljer de snabba enkla, billiga lösningarna även fast vi vet om vilka gigantiska brister system har.

Att köpa en miljöbil och lära sig eco-driving är ett litet enkelt steg på vägen. Kanske ett första steg för att förändra sin livsstil och det är livsstilsförändringar vi behöver göra. Vi kan inte fortsätta att tycka snabba bilar med massa hästkrafter är coola. Vi måste rikta in oss på funktionalitet och design istället.

Vi på miljöbil.info har dock tidigare lyft Koenigseggs CCXR till skyarna som en bra miljöbil. Och vi står fast vid det. Men det är inte för att det är en sportbil med många hästkrafter utan snarare för att det är exklusiv status-ikon. Alltså en bil för de som har behov av att hävda sig. Och vi kommer alltid att ha ett behov av dessa, men att då få ikoner som inte belastar miljön så extremt hårt är detsamma som att ta ett bra steg i rätt riktning.

Gör Göteborgarna en tjänst och köp miljöbil och lär dig Eco-Driving idag!