Det måste kosta att släppa ut koldioxid!

Såg ett reportage i helgen om hur handeln med utsläppsrätter uppkommit och hur den fungerade. Mycket invecklat och intressant system som dock inte är helt fullfjädrat då vissa fortfarande står utanför och kontrollerna och moralen inte finns där ännu. Läste också på DN att våra utsläpp behöver sjunka med 75 procent under de närmaste 50 åren, enligt Christian Azar en Professor vid Chalmers.

Detta är inte heller något som är omöjligt. Både tekniskt och ekonomiskt är det möjligt att genomföra. Det är alltså samma meddelande som Al Gore gav i Metro tidigare ”Vi har allt vi behöver för att rädda vår jord”.

För att lyckas med detta så måste det börja kosta pengar att släppa ut koldioxid. Vilket är vad handeln med utsläppsrätter åstadkommit för industrisektorn. Så frågan är vad ska vi göra med transportsektorn? frågan är knepig. Det är många som har åsikter om vad man ska eller inte ska göra här och vi får oftare än inte dödlåsningar som låser läget och gör att vi inte kommer någonstans.

Klart är i varje fall att något måste göras och att få en enhetlig miljöbilsdefinition som syftar till energieffektivisera Sveriges fordonspark är grundsteget som måste tas! men som vanligt här på Miljöbil’s Bloggen så hyser vi ingen större förhoppning om politiker och deras intelligens eller mod att faktiskt göra något. Steg 2 är att börja effektivisera framställningen av bränslen, idag framställs det etanol av svenskt vete som ökar spannmålspriserna och som inte ger ut speciellt mycket energi mot vad som stoppats in. Om man då istället använder sockerrör från tropikerna så kan man helt plötsligt utvinna mycket mycket mer energi och på så sätt effektivisera vår odlingsareal världsomspännande. Och steg 2 kräver nästan en global satsning om vi inte ska svälta delar av världen när vi istället för att äter det vi odlar börja köra våra bilar på det.

Gör miljön och världens alla svältande människor en tjänst redan idag, kör på Etanol framställd av sockerrör från tropikerna!