Det är dags för nolltolerans mot rattfylleri

Dagspressen svämmar över med ”olyckor” som inträffar på grund av rattonykterhet. Det är dags att likställa det med kallblodigt mord. På dagen.se kan man läsa att det finns 20000 rattfulla på vägarna varje dag, igår publicerade aftonbladet en artikel om Erik 13 år som dödats av en rattfyllerist och i expressen kan vi läsa ett exempel i raden om hur våra ungas förebilder kör rattfulla.

Vad är problemet egentligen? hur svårt är det att låta bilen stå hemma om man ger sig iväg på fest? hur svårt är det att tacka nej till sprit om man vet att man ska köra? hur svårt är det att ringa en taxi om man valt att ändå dricka sprit?

Det är dags att säga adjö till dessa idioter och införa långa fängelsestraff på dessa brott. Sverige är ett land där sunt förnuft är något vi gärna säger oss ha och går med näsan i vädret när man kan konstatera att man i USA måste sätta varningsskyltar i bilen att trots cruisecontrollen så måste du sitta vid ratten i alla lägen när du kör bil medan vi i Sverige anser att det är självklart att alla människor förstår detta.

Trafiken har faror så det räcker utan att vi ska behöva lägga till fler genom att ge oss ut i trafiken onyktra. Låt våra politiker fatta det modiga beslutet att istället för att jaga ungdomar som sitter hemma och fildelar (och på så sätt genererar musikindustrin pengar) börja jaga de som visar total empati med sina medmänniskor och utsätter dem mer eller mindre medvetet för livsfara. I samhället idag är straffskalor snedvridna så det heter duga där man för ekonomisk brottslighet får långa straff medan för en del våldsbrott får man en arg blick från någon inom rättsväsendet och sedan skickas man ut igen. Det verkar som att ekonomisk brottslighet aldrig ska löna sig (om man inte är politiker och kan smita undan skatt och allt annat oväsentligt) medan våldsbrott får löna.

Det är dags att prioritera det ovärderliga, vi är inga anhängare av religion eller förespråkare av budord men det finns 1 sak här i världen som är mer värd än något annat och det är livet. Hela miljöbil.info bygger på det resonemanget, att ta hand om vår miljö för att vi ska få leva långa och lyckliga liv. Och vi motsätter oss allt som går att undvika som släcker människoliv.

Ta hand om varandra och ser du någon som kör bil, håll denne nykter. Ser du en onykter person som tänker köra bil, slå ner honom och ring en ambulans.